Independent Television

CasaMia TV aduce romanilor si moldovenilor din diaspora cele mai recente si mai interesante stiri. Prezentam zilnic ultimele stiri din Romania si Moldova si aducem romanilor din strainatate cele mai proaspete informatii din zonele in care traiesc: Italia, Franta, Anglia, Spania, etc.

10 lucruri interesante pe care nu le stiati despre Paste

Pastele se sarbatoreste in toata lumea crestina pentru a celebra Invierea Domnului Iisus Hristos. In acest articol va prezentam cateva lucruri pe care poate nu le stiati despre aceasta sarbatoare sfanta: (mai mult...)

Curiozitati si legende despre oul de Paste

Pastele este sarbatoarea sfanta a invierii lui Iisus Hristos. Unul dintre principalele simbolurile ale acestei sarbatori este oul de Paste si exista numeroase legende despre oul de Paste. (mai mult...)

Obiceiuri si superstitii in Vinerea Mare

Saptamana mare incheie Postul Pastelui sau Postul Mare. Ultima vineri din Postul Mare mai este denumita Vinerea Pastilor, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra, Vinerea Seaca sau Vinerea Mare. Conform traditiei crestine este ziua in care Iisus a fost rastignit si a murit pe cruce pentru rascumpararea neamului omenesc de sub jugul pactului stramosesc. Din aceasta cauza Vinerea Mare este zi de post negru. In Vinerea Mare este interzis a se face copturi. Exista credinta ca daca cineva se incumeta a coace in aceasta zi face mare pacat iar coptura nu este mancata nici macar de pesti. (mai mult...)

Satul rotund din Romania

O aşezare din secolul al XVIII-lea este singurul sat cu formă rotundă din România, motiv pentru care întreaga localitate a fost declarată monument istoric. (mai mult...)

Obiceiuri de Paste la romani

Sarbatoarea Pastelui este pentru romani, alaturi de sarbatoarea Craciunului, cea mai importanta din an si desi aceasta sarbatoare reprezinta pentru toti romanii invierea Domnului Iisus Hristos, ea se sarbatoreste oarecum diferit in regiunile Romaniei. Astfel... (mai mult...)

Locul trei pe natiuni pentru lotul feminin de matematica al Romaniei

Echipa care a reprezentat România la cea de-a treia ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete a cucerit in total patru medalii: două de aur, una de argint şi una de bronz. România a ocupat astfel locul trei în clasificarea pe naţiuni. (mai mult...)

Cel mai frumos cadou de Paşti: inima unei fetite sarace din Romania a fost “reparata” gratuit

O fetiţă în vârstă de doi ani care s-a născut cu o malformaţie cardiacă grava, a fost salvată, fără a fi nevoie de o operaţie pe cord deschis, de o echipă de medici români şi greci. Reuşita medicală a fost cel mai frumos cadou de Paşti pentru fetita şi familia ei. (mai mult...)

Orasul Satu Mare a fost declarat Capitala Earth Hour 2014

Satu Mare a câştigat competiţia din acest an pentru titlul de Capitală Earth Hour, deoarece s-a remarcat prin acţiuni de mediu organizate pe parcursul lunii martie, culminând cu evenimentul pentru Ora Pământului din data de 29 martie. Echipa din Satu Mare a dat dovadă de creativitate şi dedicare, dar şi de o foarte bună organizare, implementand un plan de 27 de acţiuni într-un timp record de doar 9 zile. Totul a culminat cu evenimentul final Earth Hour din 29 martie. (mai mult...)

Ouale incondeiate – o straveche traditie romaneasca de Paste

Incondeierea sau „impistritul” oualor reprezinta un obicei stravechi in traditia romaneasca. Ouale incondeiate sunt o marturie a datinilor, si a obiceiurilor de Paste. (mai mult...)

Featured Videos

Blog